Delfin fajok, delfinfélék > Kardszárnyú delfin fajtái > Delfinek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Delfin fajok, delfinfélék > Kardszárnyú delfin fajtái > 2 weboldal. Kategória leírása: A kardszárnyú delfin a világ valamennyi óceánjában előfordul. Ragadozó természetűnek tartják.

delfin.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
hickerphoto.com/orcinus-orca
http://www.scientific.hickerphoto.com/orcinus-orca-scientific.htm

Orcinus orca is the scientific name for Killer Whales.

hickerphoto.com/orcinus-orca
Az állatok világa
http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/328.html

A föntebb ismertetettekhez hasonlatosan kapcsolódik egymáshoz a már a legrégibb idők óta ismert és falánksága miatt rettegett kardszárnyú delfin két faja. Ezeknek legszembeötlőbb bélyegük rendkívül megnyúlt, gyakran oldalt hajlott hegyű hátúszójuk, melyet nem ok nélkül hasonlítottak kardhoz. Azonban egy másik értelmezés, amelyben éppen annyi lehet az igazság, mint a megelőzőben, a „kardszárnyú hal” elnevezést nem a hátúszó alakjából vezeti le, hanem a hatalmas mellúszót veszi a magyarázat alapjául. Ez az úszó valóban meglepő nagyságú, pl. egy, 1891-ben a Skagerakban partra vetett 6 m hosszú hím ez úszója 1.35 m hosszú és 85 cm széles volt. Az állatot a hollandok vitorlásbárkáik bizonyos alkotó elemeiről „Zwaardvisch”-nek nevezik, s ebből származnék a német „Schwertfisch” elnevezés.

Az állatok világa
Hirdetések
Oldal leírása
delfin.wyw.hu: Delfin katalógus, delfin fajták. Delfines videók, delfinkutatás, delfinvédelem, életmentő, segítő delfinek. A delfinek nyelve, szellemi képességei, képek, fotók, cikkek érdekességek.
Gyűjteményünkben 148 válogatott delfin témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 148 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 3865