Cetek fajtái > Delfinek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Cetek fajtái > 5 weboldal. Kategória leírása: A cetek nagy termetű emlős állatok. A cetek családjának két tagja a bálna és a delfin is vízben él, de levegőt lélegeznek be.

delfin.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
A cetek evolúciója
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_cetek_evolúciója

A cetek (bálnák, delfinek) szárazföldön élt emlősök leszármazottjai.

A cetek evolúciója
Nagy ámbráscet
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_ámbráscet

A nagy ámbráscet vagy óriás ámbráscet (Physeter macrocephalus) az emlősök (Mammalia) osztályának a cetek (Cetacea) rendjéhez, ezen belül a fogascetek (Odontoceti) alrendjéhez és az ámbráscetfélék (Physeteridae) családjához tartozó faj. Az állat 20 méterével a legnagyobb a fogascetek között.

Nagy ámbráscet
Miért lélegeznek tüdővel a cetek?
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyok__75911-miert-l ...

Azaz pl az ámbráscetnek, aki mélyre merül, kifejezetten hátrány, hogy a felszínre kell visszamenni levegőért. Azt várnánk tehát, hogy az evolúció során ezért olyan légzőszerv fejlődik ki, ami vízalatti légzésre alkalmas, a valóságban viszont épp ellenkezőleg, a tüdejét, és a oxigén raktározást segító mechanizmusokat fejleszti tovább az evolúvió.

Miért lélegeznek tüdővel a cetek?
Cetek (Cetacea)
http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/315.html

A ceteket a köznép ma is „cethalaknak” nevezi. Nemcsak mivel kizárólagosan vízben élnek, miként a halak és szárazföldre sohasem jöhetnek ki, hanem azért is, mert orsóalakú testük és uszonyuk felületesen szemlélve a halakra emlékeztet. Fejlődéstörténetük azonban azt mutatja, hogy halalakú külsejüket csupán a vízi élethez való alkalmazkodás folytán szerezték. A kis embrió feje, törzse és farka ugyanis nem helyezkedik el egymás mögött egyenes vonalban és minden határozott, éles elkülönülés nélkül, miként a halaknál.

Cetek (Cetacea)
Meglepő felfedezés
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=7991

Biológusok kimutatták, hogy a narválok – a leginkább a 2-3 méterre megnövő agyarukról ismertté vált cetek – egyedenként kifejlesztett külön „nyelven” kommunikálnak egymással. Az egyedi hangképzés feltehetően arra szolgál, hogy felismerjék egymást, és nagyobb távolságokból is összegyűlhessenek.

Meglepő felfedezés
Hirdetések
Oldal leírása
delfin.wyw.hu: Delfin katalógus, delfin fajták. Delfines videók, delfinkutatás, delfinvédelem, életmentő, segítő delfinek. A delfinek nyelve, szellemi képességei, képek, fotók, cikkek érdekességek.
Gyűjteményünkben 148 válogatott delfin témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 148 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 3865