Delfin nyelv, kommunikáció > Delfinek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Delfin nyelv, kommunikáció > 4 weboldal. Kategória leírása: Sokáig rejtély volt az emberek számára hogyan kommunikálnak egymással a delfinek. Ma már tudjuk a delfinek beszéde egy füttyszóra emlékeztető úgynevezett füttynyelv. Ez a kommunikáció bonyolultabb mint azt korábban gondolták volna.

delfin.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Névről ismerik egymást
http://www.origo.hu/archivum/20060516nevrol.html

Régóta ismert, hogy a vízi emlősök, így a palackorrú delfinek által kiadott hangok egy igen összetett kommunikációs rendszer alkotóelemei. Tengerbiológusok nemrégiben egyenesen arról számoltak be, hogy a delfinek "nevekkel" azonosítják magukat, illetve társaikat- erre az élővilágban rajtuk kívül egyedül az ember képes.

Névről ismerik egymást
Angolul tanulnak
http://www.felfedezesek.hu/index.php?content=felfedezesek&cid=7&id=271

A delfinek a tengeri emlősök osztályába tartoznak, a halhoz hasonlóak, mégsem halak, hanem meleg vérű állatok. Megállapították, hogy a delfinek 32 fajta különböző hangot hallatnak, amelyek a fütyüléshez hasonlítanak. Ezek segítségével "beszélgetnek". Amikor pl. a sebzett delfin kezd elalélni, meghatározott hangot ad ki magából, amelynek hallatára a többiek körülveszik, és fönntartják a víz felszínén, nehogy megfulladjon.

Angolul tanulnak
Dialektusokban "beszélnek
http://123.hu/123/cikk/215332/

Szokásbeli különbözőségük kommunikációjukban is megnyilvánul. A vándor delfinek csendesek, amikor a helyhez kötődők területén haladnak át, hogy kerüljék a konfliktusokat. A kutatók megfigyelték, hogy az egyes csapatok különböző hangokkal érintkeznek egymással - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Dialektusokban "beszélnek
Elképesztõ intelligencia
http://www.rimaszombat.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3362

A kutató palackorrú delfinek füttyjeleit vizsgálta Ausztrália partjainál. A rögzített felvételek elemzéséből kiderült: a hangjelek specifikus élethelyzetekhez kötődnek, és Hawkins összesen 186 fajta füttyöt tudott megkülönböztetni egymástól. Ezek az intelligens állatok például nem csak azt képesek közölni fajtársaikkal, ha élelemre bukkantak, de egymás értésére tudják hozni azt is, hol található a keresett zsákmány.

Elképesztõ intelligencia
Hirdetések
Oldal leírása
delfin.wyw.hu: Delfin katalógus, delfin fajták. Delfines videók, delfinkutatás, delfinvédelem, életmentő, segítő delfinek. A delfinek nyelve, szellemi képességei, képek, fotók, cikkek érdekességek.
Gyűjteményünkben 148 válogatott delfin témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 148 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 3865